

wednesday, july 12

Wednesday evening

7:00 pm - Welcome & orientation

7:15 pm – (Chapel) Eleonore Stump: "Union and the Indwelling of the Holy Spirit"; response: Steven Long

thursday, july 13

Thursday morning

7:00 am – Matins & Lauds (Chapel)

7:45 am – Mass (Chapel)

9:00 am – (Chapel) Bas van Fraassen: "Self"; response: Ted Peters

10:30 am – Break

11:00 am – Breakout sessions (90 mins)

12:30 – Lunch

2:30 pm – Breakout sessions (120 mins)

4:30 pm – Break

5:00 pm - Vespers

5:30 pm – Travel to DSPT, Berkeley

Thursday evening

6:00 pm – Casual dinner (at DSPT, 2301 Vine Street, Berkeley, CA)

Schedule of Events

July 12-15, 2017 (updated 30 June 2017)

Person, Soul and Consciousness – Dominican Colloquium in Berkeley

7:30 pm – (Blackfriar's Gallery) David Oderberg: "Death and Donation"; response: Michael Sherwin, OP

9:15 pm – Return to St. Albert Priory

FRIDAY, JULY 14

Friday morning

7:00 am – Matins & Lauds (Chapel)

7:45 am – Mass (Chapel)

9:00 am – (Chapel) Thomas Weinandy, OFM. Cap.: "The Hypostatic Union: Person, Consciousness and Knowledge"; response: Anselm Ramelow, OP

10:30 am – Break

11:00 am – Breakout sessions (90 mins)

12:30 – Lunch

2:00 pm – (Chapel) Nancey Murphy: "How to Keep the Nonreductive in Nonreductive Physicalism"; response: Robert J. Russell

3:30 pm – Break

4:00 pm – Breakout sessions (90 mins)

5:45 pm – Vespers

Friday evening

6:15 pm – Dinner

7:45 pm – Breakout sessions (90 mins)

SATURDAY, JULY 15

Saturday morning

7:00 am – Matins & Lauds (Chapel)

7:45 am – Mass (Chapel)

9:00 am - (Chapel) Markus Rothhaar: "Personhood and Recognition: A Fichtean Approach"; response: Richard Schenk, OP

10:30 am – Break

11:00 am – Breakout sessions (90 mins)

12:30 pm – Lunch

2:30 pm – Breakout sessions (90 mins)

4:00 pm – Break

4:30 pm – Vespers (Chapel)

5:00 pm – Mass (Sunday Vigil, Chapel)

Saturday evening

6:15 pm – Dinner

7:45 pm – (*Chapel*) Lawrence Feingold: "The Word Breathes Forth Love: The Psychological Analogy for the Trinity and the Complementarity of Intellect and Will"; response: D.C. Schindler

9:15pm Reception (Refectory)

– End of Colloquium –

With the exception of Thursday evening, all events take place at **St. Albert Priory, 6172 Chabot Road, Oakland, CA**. Prayer times – *Mass, Matins & Lauds, and Vespers – are listed for those who wish to attend. All times and events are subject to change.*



dspt.edu/conversation2017



DOMINICAN SCHOOL